Max Verstappen se impune în fața lui Hamilton, în Marele Premiu al Statelor Unite

0
31

Marele Premiu al Statelor Unite din Austin, Texas, s-a încheiat duminică seara cu victoria lui Max Verstappen. Hamilton a plecat de pe locul 2 în grilă, dar l-a depășit pe Verstapen încă din primul viraj, dar olandezul s-a impus pe final, obținând a 8-a victorie a sezonului.

Lewis Hamilton a avut un start perfect și l-a depășit pe olandez în primul viraj. Cei doi au făcut schimb de locuri în fruntea cursei, la fiecare trecere pe la boxe, ultimele tururi găsindu-l pe Verstappen în fruntea cursei, cu Hamilton pe urmele sale, beneficiind de anvelope mai proaspete.

Olandezul a reușit totuși să își păstreze avantajul, la peste o secundă, astfel încât britanicul să nu poată beneficia de avantajul DRS, trecând primul linia de sosire.

Locul 3 a fost ocupat de Sergio Perez, top 5 fiind completat de Charles Leclerc și Daniel Ricciardo.

Clasamentul general e condus de Max Verstappen, cu 287.5 puncte, urmat de Hamilton, cu 275.5, care a obținut și punctul bonus. Pe locul 3 rămâne Valtteri Bottas, cu 185 de puncte, care a terminat cursa pe locu 6.

În clasamentul pe echipe, Mercedes conduce în continuare, cu 460.5, urmat de Red Bull Racing Honda, cu 437.5 și Maclaren Mercedes, cu 437.5.

La interviul de la finalul cursei, Max Verstapppen a declarat: „Uzura pneurilor este destul de dificilă pe acest circuit. Am mers agresiv, nu eram sigur că va funcționa, dar sunt foarte fericit. Este uimitor să fiu aici, sper să putem face asta mulți ani de acum încolo.”

Coechipierul său, mexicanul Sergio Perez, a susținut că a rămas fără apă la jumătatea cursei și a avut dificultăți din această cauză.

Următoarea cursă, Marele Premiu al Mexicului, va avea loc în weekend-ul 5-7 noiembrie, la Ciudat de Mexico.

(sursa: Mediafax)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.