Elevii de gimnaziu și liceu se întorc în bănci pe 3 ianuarie pentru recuperarea orelor, iar cei din grădinițe și ciclul primar, pe 10 ianuarie

0
30

Ministrul Educației a anunțat, marți seara, că pentru recuperarea orelor pierdute pe timpul vacanței revenirea fizică la școală, după vacanța de iarnă, va avea loc mai devreme, mai exact pe 3 ianuarie pentru gimnaziu-liceu și 10 ianuarie pentru grădinițe și ciclul primar.
Prin urmare, se va tăia o săptămână din vacanța de iarnă, pentru ca elevii să recupereze vacanța de două săptămâni din prezent.
„Este o cerere a Consiliului Național al Elevilor. Am avut consultări cu privire la varianta optimă de a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară. Din consultări, din solicitarea Consiliului a ieșit această soluție. Va face obiectul unui ordin de ministru pentru modificarea structurii anului școlar, care se va semna pe 5 noiembrie, când vom avea o situație certă din perspectivă epidemiologică și nu supoziții, așa cum avem în acest moment. Pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță, pentru gimnaziu și liceu, școala conform propunerii Consiliului Național al Elevilor, agreat de Ministerul Educației, poate începe din 3 ianuarie și semestrul întâi se poate finaliza, vineri, 14 ianuarie. Pentru copiii din grădinițe și elevii din învățământul primar, pentru că au doar o săptămână de vacanță suplimentară nu este nevoie să înceapă școala pe 3 ianuarie, ei vor putea începe pe data de 10 ianuarie” – a explicat Sorin Cîmpeanu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.