Conferința preoțească de toamnă în Protopopiatul Vișeu

0
68

Joi, 4 noiembrie, s-a desfășurat conferința preoțească de la Vișeu de Sus, sub președinția Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, la care a participat și Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar, alături de preoții din protoierie.
Întâlnirea a încheiat șirul conferințelor preoțești de toamnă în Episcopia Maramureșului și Sătmarului, dedicate anul acesta împlinirii unui secol de la nașterea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Justinian.
Cu această ocazie, a fost lansată ediția jubiliară centenară a Codicelui de la Ieud, descoperit în 1921 în podul bisericii ortodoxe din Ieud Deal, ediție tipărită de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului împreună cu Biblioteca Academiei Române, director Acad. Nicolae Noica.
Pentru efortul depus în editarea Codicelui de la Ieud, părintele prof. univ. dr. Ioan Chirilă și Nicolae David, primarul comunei Ieud, au fost distinși cu Ordinul „Justinian Arhiepiscopul”, distincție acordată și părintelui protopop Mihai Chira și primarului orașului Vișeu, Vasile Coman, care s-au implicat în amenajarea noului sediu al Protopopiatului Vișeu.
Andrei Fărcaș,
redactor la revista „Graiul Bisericii Noastre”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.