Sprijin pentru Drumul Maramureşului

0
69

„Contribuie şi tu la obiectivul nostru de a avea un traseu de 1000 km prin Maramureş, marcat exclusiv cu borne din piatră naturală. Deşi iniţial am estimat Drumul Maramureşului la 700 km de natură şi cultură, străbătând ţinuturile uimitoare din această parte a ţării, am decis extinderea lui până la 1000 km. Traseul va putea fi parcurs la pas sau cu bicicleta, va fi marcat exclusiv cu borne din piatră naturală, astfel încât acesta să dăinuie în timp, sute sau chiar mii de ani, să aducă oamenii locului mai aproape unii de alţii şi pe străini să-i ajute să exploreze şi să descopere în ritmul lor poveştile locului”, este apelul făcut de Asociaţia Origini Maramureş (www. aomm.ro), iniţiatorul acestui proiect de suflet.
Scopul Drumului Maramureşului este acela de a promova comorile ştiute şi neştiute ale Maramureşului, de a le conserva sau de a le scoate din anonimat, de a le ajuta să dăinuie, cu un impact social, cultural şi economic pozitiv. Veţi descoperi atracţii turistice, culturale, lăcaşuri de cult, meşteşuguri, tradiţii, experienţe noi. Cei care doresc să sprijine acest proiect pot alege unde să monteze o bornă ce marchează Drumul Maramureşului.
„Drumul Maramureşului este unul măreţ, cu un orizont de dezvoltare de peste 10 ani având costuri estimate de peste 10 milioane euro. Asta înseamnă să montăm anual 1.000 de borne, din km în km, ajungând la 10.000 de borne într-un orizont de timp de 10 ani. Fiecare susţinător cu o bornă în valoare de 5000 RON îşi poate alege localitatea de pe Drumul Maramureşului pe raza căreia să fie amplasată borna lui. În momentul amplasării bornei, susţinătorul va primi şi coordonatele GPS ale locaţiei exacte unde va fi amplasată borna”, mai precizează Asociaţia Origini Maramureş. Mai multe amănunte găsiţi la adresele: https://drumulmaramuresului.ro/sustine şi www.sprijina.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.