Pentru stoparea PPA, nu cumpărați porci fără certificat sanitar-veterinar!

0
31

Medicii veterinari avertizează: nu cumpărați porci de la samsarii care nu dețin documente pentru animale! Porcii cumpărați în perioada sărbătorilor de iarnă vor fi atent monitorizați de autorități, iar medicii veterinari spun că animalele trebuie atent verificate, în caz contrar existând un pericol major de a introduce virusul Pestei Porcine Africane în propria gospodărie.
„Având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă când, în mod tradițional, crește consumul cărnii de porc, atenționăm cetățenii să nu cumpere purcei din locuri necunoscute, de la intermediari sau mijlocitori de animale, fără a fi identificați (cu crotalie) și fără certificat sanitar veterinar de sănătate eliberat de medicul veterinar, pentru că există pericolul să introduceți în gospodărie porci bolnavi, și astfel să difuzați pesta porcină africană!”, spun reprezentanții instituțiilor sanitar-veterinare.
Nerespectarea programelor de măsuri elaborate de către DSVSA-uri constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 2.400 și 3.600 lei.
Amenzile pentru comercializarea porcilor fără documente sanitar-veterinare se pot aplica atât pentru vânzători, cât și pentru cumpărători.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.