Proiecte de dezvoltare a judeţului la întâlnirea Interregională a Grupului “Carpaţi”

0
61

Joi, 25 noiembrie, s-a desfășurat în format online o nouă Întâlnire Interregională a grupului „Carpați”, având ca teme principale implicarea membrilor Grupului de la Visegrad, a Comitetului de implementare a Convenției Carpatice în promovarea și susținerea unei strategii a macro-regiunii munților Carpați și prezentarea unor exemple de dezvoltare sustenabilă din regiune.
Maramureșul a fost reprezentat la întâlnire de președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, în calitate de membru al grupului și parte din rețeaua Comitetului European al Regiunilor a consilierilor locali și regionali ai UE. Acesta a prezentat câteva exemple de bună practică și proiectele ce le are în vedere pentru dezvoltarea sustenabilă a Maramureșului în regiunea Carpaților.
Proiectul Podului peste râul Tisa, Planul de mobilitate interregional ce se elaborează prin proiectul internațional MOBI, valorificarea potențialului natural și antropic al Maramureșului prin dezvoltarea turismului, proiectul noului terminal pentru Aeroportul Internațional Maramureș, au fost câteva dintre proiectele prezentate de Ionel Bogdan în întâlnirea interregională a grupului „Carpați” din Comitetul European al Regiunilor.
„Strategia Macroregională a Munților Carpați va avea ca scop crearea unei identități și mărci comune a regiunilor din Carpați, valorificarea patrimoniului cultural inestimabil din regiuni, susținerea unui turism durabil și sustenabil, agricultură biologică și promovarea Carpaților ca o atracție turistică. Toate acestea vor avea ca rezultat final o viață mai bună pentru cei peste 50 de milioane de locuitori din regiunile ce se întind pe lanțul munților Carpați”, a mai subliniat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.