Prejudiciu la bugetul județean! CJ va încerca să recupereze peste 13 milioane lei în cazul Selina

1
292

Raportul întocmit de Camera de Conturi Maramureș a scos la iveală mai multe situații în care bugetul Consiliului Județean Maramureș a avut de suferit. Verificările au avut în vedere doar situațiile financiare pe anul 2020. Oficialii CJ au anunțat că vor să recupereze peste 13 milioane lei de la vinovații care au cauzat prejudiciul în cazul Selina, firma care s-a ocupat de reabilitarea drumului Baia Sprie – Bârsana.

“Raportul de Audit Financiar a scos la iveală faptul că nu s-au încasat la termenele prevăzute de lege veniturile bugetare în sumă totală de 535.478 lei. Acestea reprezintă cote prevăzute de Codul Fiscal cuvenite bugetului județului din impozitul pe mijloace de transport a căror masă autorizată depășește 12 tone” – a precizat vicepreședintele CJ, Radu Trufan.
De asemenea, s-a stabilit și recuperarea unui prejudiciu de 13.865.540 lei de la persoanele din cauza cărora acesta a fost produs. Suma reprezintă penalitățile constituite prin sentința nr. 12/4 aprilie 2019, penalități de întârziere plătite către SC Selina SRL. Practic, instanța a decis plata acestor penalizări de către Consiliul Județean Maramureș, după ce instituția nu a achitat la termen lucrările de reabilitare la drumul Baia Sprie – Bârsana.
Probleme cu banii au fost semnalați și în cazul proiectului “Drumul Maramureșului”. Raportul indică faptul că nu s-au respectat prevederile legale în ce privește suma de 241.231 lei acordată Asociației “Origini Maramureș” pentru realizarea proiectului “Drumul Maramureșului”. Totodată, nu au fost declarate și impozitate corespunzător sporurile de periculozitate acordate în perioada ianuarie – octombrie 2020 angajaților Serviciului Public Salvamont Maramureș. Suma este de 20.816 lei, contribuția care trebuia plătită la stat fiind de 1.128 lei.
“Pentru recuperarea sumelor datorate consiliului de către UAT-uri din impozitul pe mijloacele de transport, respectiv pentru virarea către bugetul statului a contribuțiilor salariale, s-a acordat termen 31.03.2022. Pentru stabilirea întinderii prejudiciilor și recuperarea acestora, aferente deciziei Curții de Arbitraj și acordului încheiat cu Asociația Origini Maramureș, s-a acordat termen 31.05.2022” – a explicat Radu Trufan.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.