Maramureșeanul Olimpiu Făt, campion mondial

0
62

Maramureșeanul Olimpiu Făt, sportiv legitimat la CS Unirea Șișești, a devenit, în premieră, campion mondial la skandenberg, competiție ce s-a desfășurat la București, în intervalul 26 noiembrie – 3 decembrie, cu participarea a peste 1200 sportivi din 42 de ţări.
Medalia de aur a fost cucerită în cadrul categoriei masters (-100 kg) şi este cu atât mai prețioasă cu cât ”Paco” a concurat accidentat, acesta acuzând o ruptură a bicepsului brațului drept, suferită în luna septembrie, perioada de recuperare fiind mai îndelungată. Titlul mondial al maramureșeanului a fost decisiv și în clasarea României pe locul secund în clasamentul general pe națiuni.
La CM de Skandenberg, Unirea Șișești s-a înscris cu un total de 10 sportivi, dintre aceștia pe podiumul de premiere mai făcându-și apariția și Ionuț Tomoioagă (-90 kg). La prima participare la o competiție majoră Ionuț a cucerit medalia de argint. Iarăși o premieră pentru clubul maramureșean. În zona podiumului s-au mai regăsit Bogdan Ghișa (+90 kg, tineret), locul 4, Erik Hering (-70 kg, tineret), locul 5, respectiv Ștefan Tămaș (90 kg, seniori), poziția a șasea. Consemnăm și evoluțiile promițătoare ale celorlalți sportivi din cadrul clubului, în speță: Giorgio Boca (+90 kg, tineret), Raul Roșu (60 kg, juniori), Romeo Pava (+70 kg, juniori), Flaviu Goia (70 kg) și Dinu Dobrean (90 kg), ultimii doi în cadrul categoriei masters +40 de ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.