Breviarul „Repere economice maramureșene” • Ediția 2021

0
17

Camera de Comerț și Industrie Maramureș a lansat radiografia economică a județului într-o nouă apariție editorială marca „Repere economice maramureșene”.
Analiza oferă o radiografie extrem de apropiată a situației economice a județului nostru realizată pe baza evoluției, respectiv a tendinței principalilor indicatori economici, pe perioade cuprinse între 3 și 30 de ani.
În breviar mai pot fi consultate date referitoare la Produsul Intern Brut, situația volumului exporturilor și importurilor sau a câștigului salarial nominal mediu brut.
În ultimii 13 ani, toate județele din Regiunea de Nord-Vest, cu excepția județului Cluj, au înregistrat un câștig salarial nominal mediu brut lunar mai mic decât mediile naționale, regionale și cele înregistrate la nivelul județului Cluj.
Lucrarea mai prezintă statistica înmatriculărilor, situația resurselor umane la nivel de județ, date din domeniul agriculturii și al turismului, un alt sector extrem de afectat de efectele pandemiei de COVID-19. Este evidențiată scăderea semnificativă a capacității turistice în func­­țiune la nivel județean, regional și național, raportat la anii precedenți, pe fondul restricțiilor impuse de autorități.
Raportat la înnoptările în structuri de primire turistică, în anul 2020 Maramureșul se situa pe locul 17 la nivel național, la numărul total de turiști străini, și pe locul 16 la totalul de înnoptări și la numărul de turiști români.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.