Drepturile speciale ale pensionarilor, menţinute în plată

0
120

Oficialii Casei Judeţene de Pensii Maramureş au anunţat că în 2022 se vor menţine în plată la nivelul acordat/cuvenit pentru luna decembrie 2021 mai multe drepturi speciale acordate în baza legislaţiei actuale.
Astfel, se vor acorda indemnizaţiile destinate persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizionieri.
De asemenea, se vor plăti indemnizaţiile şi sporurile invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, drepturile prevăzute de Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, drepturile prevăzute de Legea nr. 49/1999 privind pensiile I.O.V.R.
Reprezentanţii instituţiei au mai arătat că nu se renunţă nici la drepturile persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice şi nici la indemnizaţiile prevăzute de Legea nr. 309/2002 privind recunoaşterea şi acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961. Pe aceeaşi listă figurează plata indemnizaţiei prevăzute de Legea nr. 109/2005 privind instituirea acesteia pentru activitatea de liber profesionist a artiştilor interpreţi sau executanţi din România şi ajutorul lunar pentru soţul supravieţuitor.
„Indemnizaţiile stabilite în baza Legii nr. 341/2004 a recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului-Lupeni-august 1977 cu modificările şi completările ulterioare, se acordă în cuan­tumul cuvenit sau aflat în plată în luna decembrie 2021”, a precizat directorul executiv adjunct al Casei Judeţene de Pensii Maramureş, Lucica Pop.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.