Sindicaliştii din sănătate cer sporuri salariale

0
47

Sindicaliştii din sănătate s-au întrunit în comisia de dialog social pentru a-şi expune revendicările. Liderii de sindicat au adus în discuţie “salarizarea tuturor categoriilor de salariați care își desfășoară activitatea în sistemul sanitar și asistență socială”.
De asemenea, ei au solicitat “aplicarea Legii nr. 153/2017 pentru acordarea salariilor de bază la nivelul celor prevăzute pentru anul 2022, categoriilor de personal auxiliar și TESA din sistemul sanitar, acordarea sporului pentru condiții de muncă potrivit prevederilor HG nr. 153/2019 pentru toate categoriile de personal, respectiv procentul din salariul de bază aflat în plată”.
În plus, angajaţii din sistemul sanitar cer şi acordarea altor drepturi de natură salarială (spor de tură, spor de noapte, gărzi) conform reglementărilor legale în vigoare, acordarea indemnizației de hrană şi plata orelor suplimentare efectuate peste durata normală a timpului de muncă. Tot în cadrul comisiei de dialog s-a mai solicitat să se facă demersuri pentru ieșirea la pensie a angajaților care au lucrat în subteran o perioadă de 15 ani, așa cum beneficiază minerii din Valea Jiului. Subprefectul Rudolf Stauder a precizat că va înainta la nivel central, o adresă la instituțiile abilitate, în care vor fi prezentate doleanțele și revendicările prezentate de către reprezentanții sindicatelor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.