A fost eliminată obligația declarației beneficiarilor reali

0
46

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că firmele care au depus deja declarația de beneficiari reali vor fi supuse unei proceduri birocratice mai relaxate, în sensul că vor fi scutite de obligația depunerii anuale a declarației de beneficiari reali la Registrul Comerțului.
Legislația veche prevedea obligația depunerii acestui document, anual, dar și atunci când interveneau modificări.
În noua lege se precizează că „această obligație se consideră a fi îndeplinită pentru persoanele juridice care au depus cel puțin o declarație privind beneficiarul real ulterior datei de intrare în vigoare a prezentei legi”.
De asemenea, „obligația (declarării beneficiarilor reali) este îndeplinită și prin includerea, la înmatriculare, în actul constitutiv, a datelor de identificare a beneficiarilor reali și a modalităților în care se exercită controlul asupra persoanei juridice. Modificarea ulterioară a datelor de identificare a beneficiarilor reali nu instituie obligația întocmirii unui act modificator la actul constitutiv, declararea acestora îndeplinindu-se prin depunerea declarației la înmatriculare și atunci când intervine o modificare”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.