Noi scenarii de funcționare a școlilor! Prezența fizică, condiționată de rata de ocupare a paturilor de spital

0
73

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus noi scenarii în ceea ce privește organizarea activității în cadrul unităților/ instituțiilor de învățământ. Astfel, cursurile se vor desfășura cu prezență fizică la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar / conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%.

Potrivit CNSU, cursurile vor trece în regim online în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este mai mare de 75%.
Cursurile se vor relua cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ, în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 va scădea sub 70%.
În acest sens, direcțiile de sănătate publică vor avea obligația de a publica, pe site-urile proprii, rata de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi.
De asemenea, cursurile cu prezență fizică se vor suspenda pentru o perioadă de 10 zile la nivelul unităților de învățământ la apariția a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/ preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.