Săpânţa a decis să joace cartea turismului!

0
113

Drum spre Baia Mare, 54 de pensiuni
Comuna Săpânţa a avut dintotdeauna atuuri turistice. Din păcate, vreme de decenii, Cimitirul Vesel fusese singurul atu împins în faţă, drept pentru care turiştii veneau… vizitau şi plecau. În sfârşit, a venit vremea schimbării.
Autorităţile din Săpânţa au lucrat în ultimii ani pentru a lărgi paleta de atracţii. La început, a fost festivalul acela cu Drumul Lung spre Cimitirul Vesel. O reuşită. Apoi, au început să apară pensiunile. Erau, dar…cam fără succes. “Avem acum cam 54 de pensiuni autorizate, plus oameni care cazează, la nevoie, când sunt mulţi turişti. De Sărbători a fost plin, să ştiţi. În plus, au început să-şi diversifice oferta, au început să ofere ba băi în ciubere, ba plimbări cu ATV-uri pe munte. Uite, la ciuberele doctorului Bodnar vin turişti străini, au fost şi ambasadori”, ne spune Gheorghe Stan, fost primar şi consilier al actualului primar. Dar oferta urmează să fie şi mai atrăgătoare…cu puţin sprijin-efort!

“Avem speranţe să deschidem două drumuri spre Baia Mare! De fapt, unul e cel pe la Poiana lui Dumitru şi Blidari, pe la Săpâncioara, cam 3-4 kilometri ar fi de refăcut din el. S-a interesat şi Consiliul Judeţean de el, ar căuta o soluţie. Apoi, avem zona cascade Covătari, acolo am deschis noi drumul, pe fostul DJ 183 declasificat în 2005. Pe acolo, pe ruta Brustani-Colibi-Runcu-Cioatele lui Şter şi spre Blidari se poate trece, cu maşini de teren” – ne spune el.
Mai simplu, de la cariera cunoscută, drumul ce merge înainte e fostul judeţean, circulabil, evident, nu pe timp de iarnă. Celălalt e către cascada Şipot şi l-ar deschide şi pe acela. O legătură auto între Săpânţa şi Baia Mare ar fi de bun augur pentru ambele localităţi, pentru turism cât şi pentru zona Blidari-Firiza. Rămâne să vedem acţiunea concretă!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.