Serviciul SMS 113 – în sprijinul persoanelor cu deficiențe de auz sau vorbire

0
31

Serviciul SMS 113 este soluția implementată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pentru a veni în sprijinul persoanelor cu deficiențe de auz și/sau vorbire care au nevoie de ajutorul agențiilor de intervenție (Ambulanță, SMURD, Poliție, Pompieri, Jandarmerie, Salvamont).
Persoanele cu dizabilități de auz și/sau vorbire pot să folosească gratuit numărul unic 113 pentru SMS-urile asociate apelurilor de urgență. Acestea pot să folosească numărul 113 doar după o înregistrare prealabilă a propriului număr de telefon în baza de date a Sistemului pentru apeluri de urgență.
Aveți posibilitatea să vă înregistrați în trei moduri: Prin depunerea documentelor de înregistrare la birourile temporare de asistență la înregistrare sau la unul dintre sediile Serviciului de Telecomunicații Speciale din țară; Prin transmiterea prin poștă a documentelor de înregistrare, la adresa: Splaiul Independenței nr. 323A, sector 6, București.
Documente necesare înregistrării: Cerere de înregistrare; Copia actului de identitate sau al reprezentantului legal; Copiile actelor care atestă dizabilitatea; Copia documentului care atestă calitatea de reprezentant legal, dacă este cazul.
Pentru înscrierea la sedii/birouri temporare sau prin poștă: Solicitați un exemplar al cererii de înscriere la unul dintre sediile Serviciului de Telecomunicații Speciale sau la birourile temporare de asistență la înscriere; Completați și semnați această cerere; Anexați copiile documentelor specificate mai sus; Introduceți documentele într-un plic, sigilați-I și trimiteți-I Serviciului de Telecomunicații Speciale prin una dintre cele două metode anterior. Constituie contravenții apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113, faptele fiind sancționate cu amendă de la 500 la 1.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.