Bogdan Mănescu și Eduard Iordachi au semnat cu Minaur

0
62

Primele două achiziții pentru sezonul viitor la secția masculină de handbal sunt la linia de 9 metri, interii dreapta Bogdan Constantin Mănescu și Eduard Iordachi, ambii parafând contracte pentru două sezoane.
Bogdan Constantin Mănescu, născut în 26 septembrie 1997, este momentan jucătorul ce­lor de la CSM Focșani. Proaspătul transfer al Minaurului a început handbalul acasă, la Târgu Jiu. Înainte de a practica sportul cu mingea mică a jucat fotbal, dar de la 13 ani a mers la sală. A jucat doi ani la LPS Târgu Jiu, unde l-a avut ca prim antrenor pe Adrian Gorun, după care a plecat la Centrul de Excelență de la Sighișoara. S-a întors acasă după doar un an și a fost legitimat la Energia Târgu Jiu. Mai apoi, Bogdan a ajuns la CSM București, unde a evoluat timp de trei sezoane, iar de acolo a plecat la CSM Focșani.
A terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.
Bogdan a cochetat cu loturile naționale, inclusiv cu cel de seniori, fiind convocat în mai multe rânduri, ultima oară chiar la acțiunea din luna decembrie a anului trecut.
Eduard Iordachi vine de la CSM Bacău și este o dublură a postului de inter dreapta. Eduard Iordachi s-a născut în 19 februarie 2000 și este originar din Iași. Are 1.93 m și 91 de kg. El a mers la Bacău încă de pe vremea când era junior III. Este multiplu medaliat în întrecerile juniorilor cu Știința și CSM Bacău. A debutat în Liga Națională pe 9 octombrie 2018, când avea doar 18 ani, într-un meci cu Dinamo, în deplasare, reușind atunci să marcheze de cinci ori. De asemenea, el a fost convocat la toate naționalele de juniori, fiind chemat chiar și la naționala mare în mai multe rânduri.
În acest sezon, Iordachi a jucat de două ori în Baia Mare cu echipa sa. Într-un amical din vară a marcat de șase ori (Bacău s-a impus cu 26-25), iar mai apoi, în 15 septembrie, a marcat două goluri (Minaur – Bacău: 30-28, în Liga Zimbrilor).
Informații furnizate de csminaur.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.