În Cavnic • Casa unui preot, renovată de colegii săi din Lăpuș

0
68

Preoții din cadrul Protopopiatului Ortodox Lăpuș s-au solidarizat și s-au implicat, atât cu muncă fizică, cât și prin colectarea de bani, în modernizarea și finisarea casei particulare a preotului Romulus Costinar.
În vârstă de doar 44 de ani, părintele a trecut printr-o grea încercare, suferind în februarie 2020 un accident vascular în urma căruia a suferit o paralizie pe partea dreaptă a corpului și și-a pierdut capacitatea de vorbire. În ciuda eforturilor considerabile depuse pentru recuperare, părintele s-a pensionat, nereușind să se refacă la limita necesară îndeplinirii slujirii preoțești.
Pentru ca părintele din Cavnic, împreună cu soția și cei 3 copii să aibă unde să locuiască, preoții din Lăpuș au întins o mână de ajutor. În urma apelului Protopopiatului Lăpuș s-a reușit colectarea sumei de 106.554 lei. Alți binefăcători, în frunte cu Venetia Showroom, au oferit diverse materiale și produse sanitare sau au prestat muncă fizică.
Casa a fost construită în cadrul programului eparhial „Construiește o casă, zidește suflete”, cu binecuvântarea Preasfințitului Iustin, episcopul Ortodox al Maramureșului și Sătmarului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.