Jumătate dintre români au rămas cu zile de concediu de anul trecut

0
37

Cei mai mulți dintre angajați vor să își rezerve în acest an mai mult timp pentru odihnă, după un 2021 în care nivelul de stres și volumul de muncă au fost mai ridicate decât în alți ani, arată o analiză pe tema atitudinii față de zilele de concediu.
Astfel, 55% dintre români își vor lua zile libere pentru a face punte între sărbătorile legale și weekend, iar peste 60% plănuiesc să își ia anul acesta toate zilele de concediu.
În 2021, doar jumătate dintre români și-au folosit integral zilele de concediu, indică un studiu realizat de o platformă de recrutare online, preluat de Agerpres. Dintre cei care au rămas cu zile de concediu nefolosite, 20% au o restanță mai mică de 5 zile, iar 16% între 6 și 10 zile. 3% dintre ei vor să ia banii pe ele, iar alți 3% nu au încă nici un plan. Spre deosebire de anul trecut, în acest an, 61% dintre angajați plănuiesc să își ia toate zilele de concediu și doar 9% au de gând să mai păstreze din ele, în timp ce 30% încă nu s-au hotărât ce să facă. Cei mai mulți dintre români (76%) plănuiesc să își rezerve concediul în perioada verii, 9% în perioada sărbătorilor, iar 6% preferă să își ia concedii mai scurte, dar mai multe. Volumul mare de muncă rămâne însă o problemă, 42% dintre români declarând că nu sunt siguri că sarcinile de serviciu le vor permite să își ia concediul dorit. Însă mulți vor apela la soluția minivacanțelor prilejuite de sărbătorile legale. „Anul acesta, sunt 15 zile libere legale, dintre care 9 sunt în cursul săptămânii. Pentru a câștiga mai mult timp pentru recreere, 55% dintre angajați (…) au declarat că își vor lua zile libere suplimentare, acolo unde se poate, pentru a face punte cu weekendul”, arată analiza.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.