Zi liberă pentru angajații care se autorecenzează

0
95

Direcția Județeană de Statistică Maramureș se pregătește pentru recrutarea de recenzori în vederea realizării Recensământului Populației și Locuințelor. Vor fi recenzori care se vor deplasa în teren, dar și persoane abilitate care vor asista autorecenzarea.
Pe de altă parte, angajații se vor putea autorecenza în spațiul virtual. Cei care vor recurge la autorecenzare vor putea beneficia de o zi liberă de la serviciu. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării, respectiv până cel târziu în luna mai a anului 2023. Ziua liberă, plătită, se acordă persoanei salariate, indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea online pentru sine și pentru alți membri ai gospodăriei, sau pentru alte persoane. Directorul adjunct al Direcției Județene de Statistică Maramureș a mai arătat că în perioada 14 martie – 15 mai este programată autorecenzarea asistată. Pentru această procedură, la nivelul județului Maramureș este prevăzută recrutarea a 148 de recenzori.
Din 17 mai începe recensământul clasic, adică cu deplasarea în teritoriu a recenzorilor. Pentru această etapă în Maramureș vor fi peste 400 de persoane selectate pentru a se ocupa de Recensământul Populației și Locuințelor. Ceilalți care vor dori să se autorecenzeze singuri vor accesa un link oficial de pe paginile virtuale ale instituției de statistică, iar de acolo vor fi direcționați către formularele pe care trebuie să le completeze.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.