Activități la Complexul de servicii CPRU-CM-CZ Sighetu Marmației

0
20

Ziua Internațională a Nonviolenței în Şcoli
Ziua Internațională a Nonviolenței în Şcoli a fost marcată duminică, 30 ianuarie, cu scopul de a promova ideea de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect, mesajul principal al acestei zile fiind „dragoste universală, nonviolenţă şi pace. Dragostea universală este mai bună decât egoismul, nonviolenţa este mai bună decât violenţa şi pacea este mai bună decât războiul”.
În România a fost adoptată în 2019 Legea anti-bullying, iar copiii de la Complexul de servicii CPRU-CM-CZ Sighetu Marmației, din cadrul DGASPC Maramureș, au participat la o activitate pe această temă, astfel marcând Ziua Internațională a Nonviolenței în Şcoli.
Toate formele agresiunii întâlnite în şcoli – de la îmbrânceli şi jigniri, până la injurii, vulgarităţi, intimidări fizice şi verbale – trebuie să dispară, iar relaţiile interumane elev-coleg, elev-profesor, elev-părinte trebuie dezvoltate pe o bază de armonie şi toleranţă, în care puterea de convingere a cuvântului, şi nu a violenţei, trebuie să primeze.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.