A început colectarea datelor pentru Recensământul Populației

2
75

A debutat prima etapă a Recensământului Populației și Locuințelor. Până în 13 martie, cei de la Direcția Județeană de Statistică vor culege informațiile din surse administrative, în special de la Evidența Populației.
În cel mai scurt timp se va trece și la selecția persoanelor care se vor ocupa de recenzarea în teritoriu. Colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri față în față, cu ajutorul tabletelor, pentru acele persoane/clădiri/locuințe, pentru care nu s-a realizat autorecenzarea online, se va desfășura începând cu data de 16 mai. Directorul adjunct al Direcției Județene de Statistică Maramureș, Marius Pop, afirmă că în această săptămână se pun în ordine toate clarificările referitoare la criteriile ce vor sta la baza selecției recenzorilor. În principal se va pune accent pe competențele digitale având în vedere că recensământul se va desfășura cu ajutorul tabletelor. Se va colabora cu primăriile din județ pentru alegerea oamenilor potriviți pentru acest proces. La ultimul recensământ al populației și locuințelor, cel din 2011, în Maramureș a reieșit o populație de 476.688 de locuitori. De asemenea, figurau 170.986 de gospodării. Oficialii Direcției Județene de Statistică Maramureș se așteaptă ca populația să fie în scădere, ținând cont de sporul natural negativ și de migrația externă, mulți maramureșeni preferând să se stabilească în altă parte.

2 COMENTARII

  1. Autorecenzarea se va efectua în perioada 14 martie – 15 mai. Va trebui accesat un link de pe Institutul Naţional de Statistică. Detaliile vor fi furnizate în preajma începerii acestei etape.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.