Proiect • „Și oamenii cu dizabilități vor să schieze”

0
32

Copiii și tinerii din casele de tip familial învață să schieze gratuit, în această iarnă, pe pârtiile de la Cavnic, în cadrul proiectului „Și oamenii cu dizabilități vor să schieze”, derulat de Asociația Club Sportiv Caiac SMile din Satu Mare în parteneriat cu DGASPC Maramureș.
Colaborarea dintre DGASPC Maramureș și Asociația Caiac SMile a început în vara anului trecut, când copiii din sistemul de protecție au participat la numeroase activități sportive și creative în tabăra de caiace de la Lacul Iojib. În această iarnă, copiii și tinerii din sistemul de protecție specială al județului Maramureș au ocazia de a participa la lecții de schi susținute de antrenorii Caiac SMile, să se bucure de zăpadă și sporturile specifice sezonului alb.
Totodată, în cadrul unei campanii inițiată de Ionuț Stancovici, președintele Asociației Caiac SMile, 10 pârtii din România vor fi dotate cu schiuri pentru persoanele cu dizabilități. La Cavnic au fost montate 5 astfel de dispozitive speciale.
Conducerea DGASPC Maramureș transmite mulțumirile sale reprezentanților Asociației CaiacSMile pentru implicarea, deschiderea și dedicarea arătată copiilor speciali din sistemul de protecție. Derularea activităților de acest gen, cu scopul promovării egalității de șanse, în care sunt implicați copii și tineri cu nevoi speciale, va conduce la integrarea lor în societate prin sport, cât și la depășirea barierelor sociale și a limitelor create de situația lor specială.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.