Legea-i lege pentru alții! Iar sfâșie câinii căprioarele, în lipsa mâinii forte!

0
595

Zilele acestea, în mai multe locuri din Maramureș, dar mai ales prin trecători, pot fi revăzuți câinii fără stăpân. Mai rău, în anume locuri deja de ei știute, au reapărut haite de câini din sate, adunate ad-hoc, cu o singură țintă: a vâna căprioarele. Care, în aceste momente, se adună în grupuri de 5-6-10 uneori, pentru a trece mai bine prin iarnă. Mai ales că deja se simte iz de puiuți.

Pe Gutâi, în special pe ruta Cavnic-Budești, în general în zona pârtiilor, e plin de câini. Odinioară, autoritățile locale ne spuneau că unii sunt părăsiți încă din vară, de culegătorii de afine și de ciuperci. Alții, au fost aduși și părăsiți. Și ei dau iureș la căprioare, greu încercate de stratul gros de zăpadă, dar deseori, ne spun ciobanii din zonă, sunt la rândul lor răriți de lupi și mai nou de șacali. De departe, cea mai nefirească situație e cea a câinilor din sate, lăsați probabil intenționat să bântuie. Zilele trecute, am fost martori ai unei scene deprimante. Pe ruta Lăpușel-Arieșu de Câmp, un câine mergea pe marginea drumului cu o bucată ruptă dintr-o căpriță!!

Anii trecuți, în același loc, după stolul de ciori și câinii ce bântuiau prin câmp, îți dădeai seama că e căprioară vânată. În altă ordine de idei dar revenind la ciori, se pare că stolurile de la depozitul de gunoi sunt mai… mobile decât par. Zilele trecute, un asemenea stol mare, aparent fără nici o explicație alta decât poate tot un leș, putea fi văzut între Cătălina și Săcălășeni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.