Călăuză din Maramureș și 3 egipteni, reținuți în Petea

0
24

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, pe sensul de ieșire din România, un maramureșean, în vârstă de 29 de ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în România.
În urma controlului mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat, sub bancheta din spate, un loc special amenajat, iar în interior au fost descoperiți ascunși 3 bărbați.
În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei 3 sunt cetățeni din Egipt, cu vârste cuprinse între 19 și 31 de ani.
Șoferul a declarat că intenționa să-i ajute să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu intenția de a ajunge în vestul Europei.
În cauză, se continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror, cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei trei egipteni și trafic de migranți pentru șoferul maramureșean.

Audi A8, furat din Cehia, descoperit în Sighetu Marmației

Polițiștii de frontieră au identificat, într-o parcare de pe o stradă din municipiu, un autoturism Audi A8, înmatriculat în Cehia.
La controlul specific, după verificări suplimentare în bazele de date, s-a constatat că autoturismul figurează ca fiind furat din Cehia, alertă emisă în 23 ianuarie 2022.
Drept urmare, autoturismul, în valoare de 165.000 lei, a fost indisponibilizat și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, la final urmând a fi dispuse măsurile ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.