”Casa Bay” din Seini, inaugurată în luna mai

0
481

Lucrările de restaurare la monumentul istoric „Casa Bay” se vor finaliza până la mijlocul lunii mai, când autoritățile locale se pregătesc să facă inaugurarea oficială.
În cadrul acestui obiectiv cultural deosebit, va fi amenajată şi o sală comemorativă „Béla Bay”, unde vor fi expuse fotografii, diverse obiecte și documente, legate de viața și activitatea sportivă a vestitului scrimer.
„Proiectul la „Casa Bay” a fost prelungit până în 14 mai, dată la care această investiţie va fi finalizată integral, inclusiv dotarea interioară. Aşteptăm cu nerăbdare să inaugurăm acest obiectiv important pentru comunitatea noastră. El este realizat printr-un proiect transfrontalier în care, la noi se reabilitează Casa Bay, iar la ucraineni, o sală de concerte. În decembrie am avut vizita Academiei sportive din Ungaria. Membrii delegaţiei şi-au manifestat interesul de a ne ajuta cu diverse obiecte, care au aparţinut scrimerului Bay. Acestea vor fi aduse la Seini, unde a copilărit sportivul, pentru a fi expuse în casa proaspăt restaurată” – a precizat primarul Gabriela Tulbure.
La monumentul istoric de clasă A, au mai rămas de realizat doar câteva lucrări de finisaje interioare şi exterioare, urmând apoi eta­pa de dotare cu mobilier.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.