Formula 1 va organiza trei evenimente Sprint în 2022

0
25

 • cu mai multe puncte puse la bătaie

Comisia F1 a aprobat planurile de a desfășura formatul F1 Sprint în trei weekenduri de Grand Prix – la Imola, Red Bull Ring și Interlagos – în 2022.

F1 Sprint a fost introdus anul trecut și presupune o cursă de 100 km, cu o durată de aproximativ 25-30 de minute. Rezultatul a determinat grila de start pentru evenimentul principal al weekendului – Marele Premiu de duminică.

În urma discuțiilor purtate cu toate părțile interesate, inclusiv cu organismul de conducere FIA și cu toate echipele, s-a ajuns la un acord pentru organizarea evenimentelor de Sprint la Grand Prix-urile din Emilia Romagna, Austria și Sao Paulo.

Sistemul de puncte a fost modificat, primii opt piloți obținând puncte. Anterior primeau puncte doar primii trei clasați. Pilotul care termină pe locul 1 va primi opt puncte, față de un punct pentru pilotul de pe locul P8.

De asemenea, s-a decis că pilotului care stabilește cel mai rapid timp în calificări, care în weekendurile de Sprint vor avea loc vineri, i se va atribui pole position-ul, primul loc pe grila de start. Anul trecut, pilotul care a câștigat Sprintul a fost cel care a obținut această distincție.

„În urma unei revizuiri a celor trei evenimente Sprint care au avut loc în 2021 și a recunoașterii de către toți că formatul a creat beneficii pozitive pentru acest sport, au fost propuse trei evenimente Sprint pentru 2022, recunoscând că acesta este un număr rezonabil, având în vedere presiunile deja exercitate asupra echipelor pentru acest sezon, odată cu introducerea unor schimbări majore în regulament”, se arată într-un comunicat al FIA.

„Comisia a aprobat în unanimitate cele trei evenimente Sprint pentru sezonul următor, încorporând o serie de actualizări ale formatului pe baza feedback-ului fanilor, al mass-mediei și al echipelor.”

Modificările propuse sunt supuse ratificării de către Consiliul Mondial al Sportului Auto.

Între timp, FIA a precizat că va prezenta „noutăți privind schimbările structurale și planul de acțiune în zilele următoare” în ceea ce privește ancheta, condusă de președintele nou-ales al FIA, Mohammed Ben Sulayem, privind Marele Premiu de la Abu Dhabi, care a încheiat sezonul.

Ben Sulayem a condus discuția pe această temă la reuniunea de luni a Comisiei F1 și intenționează să includă în analiza sa feedback-ul participanților înainte de a prezenta concluziile finale.

(sursa: Mediafax)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.