În Moisei • Bărbat, cercetat pentru comercializarea unor produse contrafăcute

0
31

În urma probatoriului administrat și a finalizării activităților de urmărire penală, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul Sighetu Marmației au înaintat dosarul Parchetului cu propunerea de întocmire a rechizitoriului și sesizarea instanței de judecată.
În cauză este vorba de un bărbat, de 59 de ani, din Moisei, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.
Polițiștii au constatat că bărbatul, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din Moisei, a expus spre vânzare 1.064 articole de îmbrăcăminte și în­călțăminte contrafăcute, inscripționate cu denumirea și semnele distinctive ale unor mărci înregistrate.
În urma activității infracționale, polițiștii au constatat un prejudiciu cauzat în dauna titularilor de marcă de peste 72.000 euro.
Pe parcursul urmăririi penale, în vederea recuperării prejudiciului s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii, respectiv ipotecă asupra bunurilor imobile de natură terenuri, aflate în proprietatea bărbatului, până la concurența sumei de 360.000 lei, echivalentul în lei al prejudiciului de peste 72.000 euro.

În Gârdani • Dosar penal pentru exploatare de agregate minerale fără autorizație

Joi, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite care se comit pe domeniul exploatării și comercializării agregatelor minerale în zona Ulmeni și pentru protejarea populației împotriva unor acte de comerț ilicit în Baia Mare și zona Șomcuta Mare.
În cadrul activităților au fost verificate 24 de societăți comerciale, 8 persoane fizice și 2 autoutilitare de transport marfă, fiind constatată o infracțiune.
Reprezentantul unei societăți comerciale a fost surprins în timp ce efectua activități de exploatare a agregatelor minerale de pe un teren din raza comunei Gârdani, fără să dețină documentele necesare exploatării.
Astfel, a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, un dosar penal în care se efectuează acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii.
În cauză a fost luată măsura indisponibilizării întregii cantități de agregate minerale identificate, în perioada imediat următoare cantitățile indisponibilizate fiind măsurate și determinate sub aspectul cantității de către specialiști topografi din cadrul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, în vederea stabilirii prejudiciului cauzat.
Cu ocazia activităților de verificare, s-au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 33.000 lei, și s-a confiscat suma de 2.641 lei.

Bărbat agresiv internat în spital

Joi, la ora 14.53, polițiștii din Moisei au fost sesizați de către un bărbat că a fost agresat.
La fața locului, polițiștii au identificat apelantul ca fiind un bărbat, de 38 de ani, din Moisei, care a relatat că, în timp ce se deplasa pe trotuarul din fața unui local din comună, a fost agresat de către un tânăr.
Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
În localul din apropiere a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, un tânăr, de 22 de ani, din comună, care a recunoscut că l-a agresat fizic pe bărbatul de 38 de ani, pentru că i-ar fi adresat cuvinte și expresii jignitoare.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.
Totodată, la ora 17.53, polițiștii au fost sesizați că în incinta localului, același tânăr, de 22 de ani, tulbură liniștea și ordinea publică.
La fața locului, polițiștii l-au identificat pe tânăr, care se afla într-o stare vădită de ebrietate, iar la sosirea polițiștilor a continuat să urle și să amenințe persoanele aflate în local. Martorii au refuzat să depună plângere.
Tânărul a fost transportat la Spitalul Sighetu Marmației, Secția Psihiatrie, în vederea internării.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.