Consilierii locali liberali condiționează votul pentru buget de adoptarea unor amendamente

0
45

 În ședința Consiliului Local Baia Mare de joi, 17 februarie 2022, consilierii liberali au depus o serie de amendamente la proiectul de buget, care vizează finanțarea proiectelor de infrastructură necesare pentru dezvoltarea municipiului.
Amendamentele susținute vizează  finanțarea următoarelor obiective de infrastructură: Pasaj rutier zona Independenței intersecție cu strada Europa -50 000  lei, Modernizare și reabilitare pod peste râul Săsar, strada Europa-100 000 lei, Drumul Județean 183 – Izvoare DN18 (proiect inclus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”) – 100.000 lei, Varianta Ocolitoare pentru Municipiul Baia Mare – 1.450 000 lei. De asemenea, alte amendamente sunt depuse pentru proiectare și execuție Pasaj Clubul Văcarilor -100 000 lei și Pasaj Italsofa-100 000 lei. Aceste proiecte sunt importante pentru modernizarea infrastructurii rutiere și pentru asigurarea unor condiții mai bune de circulație pentru participanții la trafic. De asemenea, un alt amendament susținut de consilierii liberali are în vedere alocarea sumei de 50 000 de lei pentru Poligonul auto-moto.
La capitolul sănătate, amendamentele depuse de consilierii liberali băimăreni prevăd majorarea cu 400 000 lei a sumei alocate la subcapitolul ,,Spitale generale”, în vederea încheierii unui acord de cooperare în beneficiul sănătății băimărenilor și acordarea unei alte sume de 400 000 lei pentru ,,Acțiuni de sănătate”.
Călin Bota, președintele PNL Baia Mare, a declarat în acest sens: „Consilierii locali liberali vor vota bugetul municipiului Baia Mare, cu condiția adoptării amendamentelor care vizează proiectele de infrastructură importante, de care orașul are mare nevoie. Așa cum ne-am angajat în fața băimărenilor, obiectivul nostru este dezvoltarea orașului, iar această dezvoltare solicită investiții importante în infrastructură. Tocmai de aceea, votul în favoarea proiectului de buget este condiționat de adoptarea acestor amendamente esențiale pentru dezvoltarea municipiului Baia Mare”. (o.m)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.