Fără concesii! CS Minaur Baia Mare – SG BBM Bietigheim 20-28 (7-13)

0
68

SG BBM Bietigheim a venit în Baia Mare din postura de echipă calificată, însă și în aceste circumstanțe nu a făcut niciun fel de concesii și a câștigat și confruntarea cu vicecampioana României din Sala „Lascăr Pană”, care era obligată să învingă pentru a fi sigură de calificare.
Cu maximum de puncte înaintea duelului cu CS Minaur, procentaj consolidat și după ultima rundă din EHF European League, liderul din Grupa B și-a respectat blazonul nemțesc și s-a impus cu 20-28 (7-13), ajungând astfel la a 35-a victorie consecutivă. În schimb, în tabăra gazdelor presiunea calificării și-a spus cuvântul și a rezultat o prestație mediocră a elevelor lui Raul Fotonea, presărate cu multe greșeli.
Bietigheim a dovedit că este o forță în hand­balul feminin european, aspect demonstrat și în duelul cu Minaur, când a condus pe tot parcursul întâlnirii, în unele momente la diferențe consistente. Băimărencele au avut ceva tentative de revenire, cea mai mică diferență fiind de minus 3 – 16-19 (46), dar fără a periclita parcursul ireproșabil al adversarului, care s-a impus în cele din urmă cu 20-28. Bietigheim a arătat și în acest meci că este o echipă greu de răpus la ora actuală, cel puțin la acest nivel, și are toate șansele să-și atingă scopul, acela de a-și adjudeca trofeul EHF European League.

• Sala Sporturilor “Lascăr Pană”. Spectatori, aproximativ 600. • Au arbitrat: Anatoli Novikov și Valeri Rozhjov (Ucraina). Delegat EHF: Boris Vukasinovic (Serbia). • Aruncări de la 7 m: 2-0 (transformate). Minute de eliminare: 2-6.

• CS Minaur Baia Mare: Enache (6 intervenții), Pandzic (2 intervenții) – Burlachenko 6, Fujita 4 (2 din 7 m), Petruș 2, Polocoșer 2, Zych 2, Lavko 1, Tănasie 1, Kerekes 1, Laslo 1, de Souza, Severin, Țîrle, David. Antrenori: Raul Fotonea și Daniel Apostu
• SG BBM Bietigheim: Szikora (3 intervenții, a marcat un gol), Dias Moreschi (6 intervenții) – Lauenroth 5, Snelder 4, Ostergaard 4, Inger Smits 3, Kudlacz Gloc 3, Maindhof 2, Naidzinavicius 2, Dulfer 2, Xenia Smits 1, Jorgensen 1, Schulze, Behrend, Mala. Oficiali: Markus Gaugisch, Frederik Griesbach, Felix Bauer, Vincente Alamo.

ULTIMA ORĂ

Minaur, în sferturi!

CS Minaur a obținut o calificare nesperată, după ce în ultimul meci al grupei B al EHF European League MKS Zaglebie Lubin a detonat bomba și s-a impus pe terenul deținătoarei trofeului, Les Neptunes de Nantes, cu scorul de 28-27.
În urma acestui rezultat, vicecampioana României a încheiat grupa pe locul secund, cu 5 puncte, în timp ce Nantes a rămas pe poziția 3, cu 4 puncte. În sferturile de finală, CS Minaur va juca în dublă manșă, tur-retur, cu câștigătoarea Grupei A, Sola HK din Norvegia, formație antrenată de fostul jucător al Minaurului, Steffen Stegavik și fosta jucătoare a HCM-ului, norvegianca Camilla Herrem.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.