„Harta problemelor” de pe drumurile naționale și autostrăzi

0
58

Șoferii maramureșeni vor putea raporta problemele pe care le întâlnesc în trafic pe drumurile naționale și autostrăzi. Aplicația online, similară cu Waze este dezvoltată de Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN), din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
În baza problemelor semnalate de șoferi, aceștia ar putea primi confirmări oficiale, iar sesizările ar urma să fie trimise spre rezolvare către autoritatea sau direcția responsabilă de respectivul sector de drum.
“Scopul aplicației web-GIS CESTRIN pentru monitorizarea proiectelor rutiere este să ne ajute să identifice locurile de pe autostrăzi ori drumuri unde sunt gropi, marcaje lipsă, lucrări sau diferite obstacole. Totodată, conducătorii auto vor putea semnala și drumurile cu acces îngreunat din cauza condițiilor meteorologice. Ei vor putea alerta autoritățile și despre zonele cu vizibilitate redusă, unde riscul de accidente e mare, cât și despre porțiunile de drum cu lucrări rutiere de scurtă durată” – precizează oficialii CNAIR.
În acest moment, proiectul este ca în viitorul serviciu de raportare disponibil oricărui șofer să fie destinat rețelei de autostrăzi și drumuri naționale. El ar putea fi extins și la drumuri județene și locale prin încheierea unor parteneriate cu autoritățile locale așa încât o sesizare de la un conducător auto aflat pe un drum județean să fie redirecționată automat către administratorul de drum aferent, CJ sau primărie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.