Iohannis dă asigurări: Niciun român nu trebuie să se teamă. Țara nu va fi atrasă în conflict.

0
32

Președintele Klaus Iohannis dă asigurări că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale, țara noastră fiind membru NATO.
„Vreau să subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina” – a spus președintele, după ședința CSAT.
„Federația Rusă a ales forța tancurilor în detrimentul vieților cetățenilor. Rusia este agresorul, nu victima, cum încearcă să acrediteze Kremlinul și întreaga planetă vede astăzi limpede acest adevăr incontestabil. România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală și neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei, care pune în pericol nenumărate vieți omenești. În ultimele săptămâni, Statele Unite ale Americii, NATO, Uniunea Europeană și întreaga comunitate a statelor democratice au făcut tot posibilul ca diplomația să prevaleze. România a fost puternic implicată în adop­tarea tuturor deciziilor la nivel aliat și european și a pledat întotdeauna pentru continuarea dialogului în vederea detensionării situației de la granițele Ucrainei. Niciodată nu este însă prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși cu bine această gravă criză este cea diplomatică” – a spus Iohannis.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.