În luna februarie, 96 săli de jocuri de noroc și pariuri controlate

0
22

În luna februarie, polițiștii maramureșeni au efectuat controale la sălile și incintele de exploatare a jocurilor de noroc și pariuri sportive cu puncte de lucru pe raza județului.
Concret, s-au efectuat controale la 96 de obiective, iar din verificări a rezultat că o parte dintre acestea nu aveau implementate toate măsurile stabilite pentru securitatea fizică a obiectivelor.
Neregulile constatate s-au materializat prin aplicarea a 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 129.000 lei.

Fiți buni, dar nu naivi!

Sâmbătă, 26 februarie, la ora 16.23, polițiștii din Bogdan Vodă au fost sesizați de către un bărbat, din Șieu, că 3 persoane necunoscute au pătruns în locuința sa și au sustras un telefon mobil.
La fața locului, polițiștii au identificat apelantul, un bărbat, de 50 de ani, și un altul, prieten cu apelantul, care au relatat că cele 3 femei au pătruns în locuință, solicitându-le să le ofere mâncare.
Aceștia le-au găzduit în locuință aproximativ o oră, interval de timp în care le-au servit cu mâncare și băuturi alcoolice.
La un moment dat, cele 3 femei, profitând de neatenția celor doi, au sustras de pe masă un telefon mobil, după care au părăsit imobilul.
Valoarea prejudiciului cauzat a fost estimată la 700 lei.
În urma activităților informativ-operative, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, o femeie, de 54 de ani, din Baia Mare.
Totodată, a fost recuperat și telefonul sustras, acesta fiind ascuns imediat după comiterea faptei într-un imobil nelocuit de pe raza localității Șieu.
În cauză, se efectuează cercetări față de femeie, fiind dispusă efectuarea a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

În Baia Mare • Prinși sub un zid pe care l-au spart

Luni, 28 februarie, polițiștii băimăreni au intervenit la un accident de muncă la un imobil situat pe strada Monetăriei.
La fața locului, polițiștii au constatat că 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 36 de ani, toți din Finteușu Mic, au fost prinși sub greutatea unui zid pe care l-au spart. Părți din zid au căzut și peste o anexă a unui imobil vecin.
Au intervenit două ambulanțe care le-au acordat îngrijiri, ulterior fiind transportați la Spitalul Județean pentru îngrijiri medicale.
Reținut pentru tentativă de viol
Duminică seara, polițiștii băimăreni au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a băimăreanului pe numele căruia, tot duminică, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de lipsire de libertate și tentativă de viol.
Bărbatul a fost introdus în arestul Poliției.

În Strâmtura • Femeie agresată de concubin

Duminică, 27 februarie, la ora 11.37, polițiștii din Bogdan Vodă au fost sesizați de către un bărbat, din Strâmtura, cu privire la faptul că, într-un imobil din localitate și-ar fi agresat fizic concubina.
La fața locului, polițiștii au identificat victima, o femeie, de 32 de ani, din Bârsana, însărcinată în aproximativ 20 de săptămâni.
Aceasta se afla în stare de inconștiență, prezentând mai multe leziuni la nivelul corpului, fiind preluată și transportată la Spitalul Sighetu Marmației și ulterior, cu un elicopter la Spitalul Județean din Baia Mare. Maramureș.
Totodată, a fost identificat și apelantul, un bărbat, de 30 de ani, din Strâmtura, care a relatat că, pe fondul consumului de alcool și a geloziei, i-a aplicat femeii mai multe lovituri pe corp și a strâns-o cu mâinile de gât.
De asemenea, bărbatul a mai relatat că și în 25 februarie i-a aplicat victimei mai multe lovituri în zona feței, din același motiv.
Bărbatul a fost internat la Secția Psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmației, în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice.
În cauză, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele bărbatului.
Cercetările sunt efectuate sub coordonarea unui procuror.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.