Santinela ASSOC își mărește forțele și echipa

0
36

De mai bine de un deceniu, ASSOC se ocupă cu integrarea socială și sprijinul refugiaților care ajung în România din cauza problemelor cu care se confruntă în țările de origine. În aceste momente critice la nivel global, dar mai ales pentru ucraineni, ASSOC intervine în vederea oferirii tuturor resurselor necesare celor care au fost nevoiți să își lase în urmă țara, casele sau chiar familiile.
Santinela ASSOC a luat naștere în contextul pandemic recent și își recapătă utilitatea, mărindu-și forțele și echipa acum, pentru a oferi refugiaților din Ucraina servicii de consiliere, integrare și sprijin oferite de asistenți sociali, psihologi, voluntari și alți experți din echipa asociației.

Cum puteți ajuta?

ASSOC face apel că­tre toate persoanele vorbitoare de limba ucraineană care ar putea oferi servicii de traducere. Pentru facilitarea oferirii serviciilor de consiliere, dar și a donațiilor, sau îndrumării refugiaților către puncte de cazare, echipa ASSOC are nevoie de persoane care vor reprezenta puntea de legătură între experți și refugiați.
Totodată, echipa ASSOC lucrează chiar acum la înființarea a două puncte multimedia de ajutor, unde refugiații vor beneficia de laptopuri, wi-fi gratuit, psihologi, asistenți sociali, hrană caldă oferită de Restaurantul Social Kis Papa, precum și alimente neperisabile, apă sau haine. Toți voluntarii prezenți în aceste puncte de ajutor îi vor îndruma pe refugiații care au nevoie la punctele de cazare disponibile la momentul de față.
O altă modalitate prin care se poate contribui la ajutorul acestor persoane este oferirea de cazare familiilor de refugiați care au nevoie. Dacă dispuneți de un loc primitor în care ați putea caza refugiați, contactați echipa ASSOC.
Mai multe detalii vor oferi: 1. Stefano Celia – 0756 476 198; 2. Pocol Adela – 0743 223 486. Puncte de informare și de colectare: Baia Mare, Asociația ASSOC, str. Lascăr Pană (fostă Rachetei, nr. 3); Sighetu Marmației, Restaurant Social Kis Pipa, Str. Andrei Mureșan, nr. 3.
DONAȚII
RO67 RNCB 0182 0341 2867 0040, cu mențiunea Santinela ASSOC
CONTACT: Telefon 0262 222 226; E-mail : assoc@assoc.ro
Punctul de informare și colectare Santinela ASSOC de la Sighetu Marmației este activ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.