Rusia, exclusă din competiții

0
13

Având în vedere situația de război din Ucraina și cu referire la recomandările recente ale Comitetului Olimpic Internațional, Comitetul Executiv al Federației Europene de Handbal s-a reunit luni seara pentru o ședință extraordinară.

Cei 13 membri au luat următoarele decizii:
1. Cu efect imediat, echipele naționale ale Rusiei și Belarusului, precum și cluburile din Rusia și Belarus care concurează în competițiile europene de hand­bal sunt suspendate. Acest lucru este valabil până la noi ordine și se referă la toate competițiile curente la nivel de club și de echipă națională.
2. Arbitrii și oficialii din Rusia și Belarus nu vor fi nominalizați pentru meciurile viitoare până la o nouă notificare. Lectorii și membrii comisiilor din Rusia și Belarus nu vor fi chemați pentru întâlniri și activități viitoare.
3. Vor fi căutați noi organizatori pentru YAC 16 EHF Beach Handball EURO și pentru turneele de calificare pentru Beach Handball EURO 2023. Ambele evenimente erau programate să aibă loc la Moscova în iulie 2022.
Aceste măsuri au trebuit să fie introduse cu efect imediat, deoarece războiul din Ucraina continuă, punând în pericol principiile EHF de cooperare la nivel european și spiritul de corectitudine.
Federația Europeană de Handbal regretă consecințele asupra indivizilor, cluburilor și echipelor naționale și speră că o revenire la pace va permite noi considerații.
În următoarele zile, va avea loc o restructurare a diferitelor competiții de la nivel de club și națională în conformitate cu principiile sportive și regulamentele existente.
În consecință, CS Minaur Baia Mare va accede direct în semifinalele EHF European Cup, după ce în sferturi adversarul echipei noastre urma să fie HC Victor din Rusia. Aceeași situație o întâmpină și echipa feminină CSM București, care trebuia să joace în optimile Ligii Campionilor cu ȚSKA Moscova.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.