1,5 milioane de lei pentru ONG-urile din cadrul parteneriatului de sprijin pentru Ucraina

0
17

Aleșii județeni s-au întrunit în ședință ordinară în această săptămână pentru a aproba o serie de proiecte, printre care și Acordul de cooperare între CJ Maramureș și ONG-urile care s-au alăturat parteneriatului dintre autoritățile publice, organizațiile neguvernamentale, societatea civilă și mediul de afaceri, prin care se oferă sprijin cetățenilor ucraineni. În baza acestui acord, CJ Maramureș a alocat 1,5 milioane de lei ONG-urilor implicate în campania de sprijin.
Situația din Ucraina este una critică, iar cetă­țenii au nevoie de sprijin, în orice formă.
CJ și Instituția Prefectului Maramureș au reușit să trimită în ultimele zile mașini pline cu materiale sanitare către soldații și civilii răniți din Kiev și Donețk, dar și produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte, pături și alte bunuri necesare refugiaților de război din regiunea Transcarpatia, cazați în tabere ad-hoc.
Ionel Bogdan, președintele administrației județene: „Prin acest parteneriat sprijinim logistic toate eforturile societății civile și organizăm cât mai bine activitatea din punctele de colectare a donațiilor, activitatea de transport al acestor donații, pentru a ne asigura că ajung în destinațiile în care acestea sunt necesare, inclusiv la refugiații care vin în Maramureș și care se află pe teritoriul Ucrainei. Acest parteneriat este realizat cu peste 20 de ONG-uri serioase, recunoscute pentru activitățile sociale pe care le-au întreprins de-a lungul timpului, care au voluntari de ispravă, pe care ne putem baza și cu care putem colabora pe termen lung”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.