Elevii Recreart, la mare înălțime • Piesa lui Andrei Petruș la Eurovision, produs al Școlii Recreart

0
583

Energic și productiv este începutul lui 2022 pentru profesorii și elevii Școlii „Recreart” Baia Mare. Cel mai recent și notoriu proiect este piesa „Take me” care a ajuns în finala Selecției Naționale Eurovision, fiind cântată de Andrei Petruș, elev al profesoarei Mădălina Costin. Elevii Recreart au participat deja cu succes la un prim festival, „Lira”, adjudecând trofeul prin Emanuela Dumitran. În agenda Recreart sunt planificate o serie de festivaluri, dar și concursuri gen „Vocea României”.

• masterclassuri cu interpreți și compozitori din București

Reporter: Ce noutăți aduce Recreart în peisajul primăvăratic?
Mădălina COSTIN: Ca în fiecare an, noi, cei care îndrumăm acești minunați soliști în devenire, încercăm să îmbogățim fiecare an cu proiecte muzicale captivante. În urmă cu patru ani, am dezvoltat un proiect numit Music ID care constă într-un videoclip și o înregistrare în studio, gratuite, oferite de școala „Recreart”. Compuneam piese pentru copiii noștri precum „Cântec de iarnă”, „Vine Moș Crăciun” și „Șapte culori” în colaborare cu Paula Seling, compuse chiar de Călin Ionce, managerul Școlii „Recreart”. Ultimul proiect este piesa de la Eurovision, cântată de către Andrei Petruș, elevul meu și elev al Școlii „Recreart”, unde au participat toți soliștii școlii la piesă, înregistrând voci și în videoclip. Organizăm masterclassuri cu interpreți și compozitori din București care ne sfătuiesc cu privire la viitoare cariere muzicale.
R.: La ce festivaluri se anunță prezența elevilor Recreart?
M.C.: Anul acesta, după o perioadă de pauză, fiind pandemie, ne-am bucurat de primul festival, Festivalul „Lira”, care s-a ținut chiar aici, în Baia Mare, și la care am luat nenumărate premii, ba chiar am reușit să luăm Trofeul festivalului cu eleva noastră, Emanuela Dumitran. Urmează să ne înscriem și la următoarele festivaluri, precum și la concursuri gen „Vocea României”.

• „cu fiecare an care trecea, Andrei era mai strălucitor”

R.: Așadar, unul dintre elevii tăi, Andrei Petruș, a bifat finala în Selecția Națională Eurovision. Cât timp ai colaborat cu Andrei și care a fost parcursul acestuia la Recreart?
M.C.: Cu Andrei am început să colaborez încă de când avea 14-15 ani și am continuat până a plecat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca. Am început colaborarea cu el în primul meu an la Școala „Recreart”. Tocmai ce terminasem la rândul meu Academia de Muzică „Gheorghe Dima” și eram nerăbdătoare să încep această călătorie care mi-a adus și îmi aduce, în fiecare zi, bucurie. Cu fiecare an care trecea, Andrei era mai strălucitor, o voce atât de sensibilă și caldă, un talent înnăscut. Câștigător a multor premii și trofee, am să dau exemple care pe mine m-au emoționat, Trofeul festivalului „Amara”, Trofeul festivalului „Muzica inimii mele”, iar acum finala în Selecția Națională Eurovision.
R.: Ai ochit deja elevi care promit o carieră muzicală?
M.C.: Din fericire pentru mine, majoritatea elevilor sunt extrem de talentați, abordează genuri muzicale de la: pop, rock la jazz și musical. Sunt bucuroasă că vor să învețe tot ce e nou în materie de piese, dar vor să cunoască și piesele consacrate pentru că, după cum bine știm, trebuie să ne cunoaștem rădăcinile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.