Lucrări recepționate la Palatul Cultural din Sighetu Marmației

0
115

Au fost recepționate lucrările la Palatul Cultural din Sighetu Marmației, care a intrat în reabilitare totală, pe fonduri europene, în 29 septembrie 2018. Denumirea proiectului este „Conservarea, reabilitarea și punerea în valoare a Palatului Cultural Sighetu Marmației, cu destinația Centrul Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul”.
La eveniment au fost prezenți cei doi ierarhi maramureșeni. Comisia de recepție a concluzionat că lucrările sunt de calitate, iar Palatul Cultural din Sighetu Marmației poate fi considerat un model de conservare, reabilitare și punere în valoare a unei clădiri cu destinație culturală.
„Clădirea care are 110 ani vechime și 84 de ani de când a fost dată ca reședință episcopală pe vecie Episcopiei Maramureșului, are o valoare istorică deosebită, are valoare pentru cultura românească, pentru spiritualitatea românească ortodoxă. De aceea, aici se vor organiza conferințe, activități culturale, s-au amenajat trei cabine pentru translatori, în rest, Palatul întreg, fiecare sală din Palat a primit un nume: la primul nivel sunt nume de voievozi, la nivelul II sunt nume de Ierarhi, adică de Episcopi care au păstorit în Maramureș, și la nivelul trei sunt nume de oameni de cultură. Fiecare sală va avea o destinație, vor fi săli de expoziție, va găzdui un muzeu, care va primi numele Regelui Carol al II-lea, în timpul căruia această clădire a devenit drept sediu al Episcopiei Maramureșului, și toate activitățile care se vor desfășura aici, în parteneriat cu Primăria, legat și de Memorialul Victimelor Comunismului, și de Muzeul Satului, vor forma un circuit, care va aduce municipiului Sighet și județului Maramureș un plus de vizibilitate culturală”, a punctat PS Iustin, episcopul ortodox al Maramureșului și Sătmarului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.