Ștefan Mariș – in memoriam!

0
39

Anul trecut, pe 1 aprilie (tristă zi de păcăleală a vieții cu moartea și a morții cu viața!) la Cimitirul Greco – Catolic din Sighetu Marmației, soția, fratele, părinții, rudele apropiate, prietenii, noi, colegii săi de la Centrul Creației, ne despărțeam cu toții, pentru totdeauna în această viață, de Ștefan Mariș, cel care a fost director și manager al acestei instituții pe care a condus-o între anii 2001 și 2021 și pe care a înnobilat-o prin munca și priceperea sa.
Ștefan Mariș a fost șeful acestei importante instituții de cultură, dar și un prieten, un apropiat, un om de calitate pe care îl vom regreta mereu și a cărui absență se va resimți mult timp în viața culturală și socială a județului.
A fost profesor, jurnalist, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, consilier județean, director de instituție, dar, întâi de toate, a știut să fie UN OM CU PERSONALITATE, UN CREATOR ȘI UN TEZAURIZATOR DE VALORI PERENE.
DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ! FIE-I MEMORIA BINECUVÂNTATĂ!
Despre moarte spunea cu înțelegere și cu profunzime: „Eliberarea de ficțiunile despre moarte și înlăturarea unor amăgiri ne poate oferi șansa să cunoaștem moartea. Moartea, marele judecător, îi deschide oricărui om un proces, însă fără nici o citație. Nu există nici un termen, deci nici o avertizare. Este o judecată fără martori, doar în prezența propriei conștiințe.”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.