11 lei pe zi pentru mesele pacienților • Este o situație foarte dificilă

0
38

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se declară convins că se vor găsi rapid soluții pentru creșterea normei de hrană pentru pacienții din spitale, dar atrage atenția că situația economică este „foarte dificilă”.
„Suma de 20 de lei reprezintă o creștere semnificativă față de suma de 11 lei care există în momentul de față”, a afirmat ministrul. Managerii spitalelor pot suplimenta această sumă în funcție de fondurile disponibile. „Totuși, trebuie să ne gândim că ne aflăm într-o situație foarte dificilă din punct de vedere economic. Cresc foarte mult cheltuielile cu utilitățile și atunci probabil că spațiul pe care îl au managerii ca să suplimenteze hrana pacienților este foarte mic sau nu există și atunci trebuie să găsim o soluție.
Din cei 11 lei, cât este norma de hrană în spitale, trebuie asigurate trei mese pe zi.
Mâncarea din spital rămâne un subiect veșnic de actualitate, pentru că fără o alimentație corespunzătoare pacientul nu se poate face bine. În România, în spitalul public, pacientul nu are din ce să aleagă, meniul este simplu (11 lei / 3 mese), repetitiv, sărac în vitamine, iar desertul este un răsfăț de care are parte uneori, foarte rar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.