Bolile musculoscheletale, în topul îmbolnăvirilor profesionale în Maramureș

0
17

Statul prea mult la calculator îi îmbolnăveşte în continuare pe foarte mulţi maramureşeni. Statisticile oficiale ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş relevă faptul că, şi în 2021, cei mai mulţi angajaţi au raportat boli musculoscheletale.
Numărul total al cazurilor de boli profesionale pare să fie în uşoară creştere în comparaţie cu alţi ani. Dacă în 2020, au fost raportate 12 situaţii de boli profesionale, iar în 2019 au fost 25 de astfel de cazuri, anul trecut, la nivelul judeţului Maramureş s-au înregistrat 28 de cazuri de boli profesionale.
Inspectorii de muncă maramureşeni au mai arătat că în topul îmbolnăvirilor sunt afecţiunile musculoscheletale, respectiv 22 de situaţii în 2021. Alţi 5 maramureşeni au prezentat boli ale aparatului respirator, iar un angajat s-a îmbolnăvit de borelioză.
Oficialii Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş atrag atenţia că angajatorul are o mare responsabilitate în privinţa stării de sănătate a salariatului. Astfel, se impune ca agentul economic să facă dotările necesare pentru a fi evitate îmbolnăvirile profesionale. De exemplu, pentru cei care stau mult la birou e nevoie de achiziționarea de scaune ergonomice, de pauze sau cei care activează în spații zgomotoase au nevoie de echipament de protecție corespunzător, dotările făcându-se în acord cu specificul domeniului în care prestează activitatea angajatul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.