Măsuri pentru stoparea distrugerii pășunii comunale din Băiuț

0
97

Autoritățile locale din Băiuț au avut o întâlnire, cu factorii implicați, pe tema pășunii comunale “Valea Strâmbului”. Terenul are enorm de suferit din cauza exploatărilor de lemne din zona respectivă.
“În urma întâlnirii de lucru pe tema legată de situația pășunii comunale afectată de exploatările forestiere putem menționa că având în vedere subiectul discuției și distrugerea masivă a zonei cunoscută ca “Valea Strâmbului”, cei prezenți și-au luat un angajament de bună colaborare. Astfel, pentru a stopa distrugerile, Primăria Băiuț redactează o notificare către Ocolul Silvic din Strâmbu-Băiuț, privind realizarea unor puncte de coordonate realizate doar cu acord scris la proprietarilor terenurilor și delimitarea strictă a rampelor doar cu prezența proprietarilor. De asemenea, asociațiile de crescători vor redacta adrese spre firmele care exploatează materialul lemnos pentru a rezolva problema existentă pe terenul concesionat de aceștia. Ocolul silvic Strâmbu Băiuț propune unele intervale de lucru pentru ecologizarea zonelor:
• zona Poiana Botizii, în perioada 27.04.2022 – 29.04.2022;
• zona Valea Strâmbului, în perioada 02.05.2022 – 04.05.2022.
Drept urmare, Primăria Băiuț va supraveghea situația, intervenind când este necesar pentru binele cetățenilor”, au explicat cei din administrația locală Băiuț. La întâlnire nu a participat niciun reprezentant al firmelor care au lucrări de exploatare forestieră în zonă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.