Minaur, în careul de ași • CSU Suceava – CS Minaur Baia Mare 25-26 (15-12)

0
58

Calificare cu emoții pentru CS Minaur Baia Mare în Final Four-ul Cupei României la handbal masculin, acontată in extremis, cu un gol marcat de Călin Căbuț în ultima secundă a confruntării din deplasare cu CSU Suceava, scor 25-26 (15-12).

A fost pentru a treia oară în acest sezon când soarta dintre cele două adversare s-a decis la un singur gol, toate în favoarea băimărenilor, de două ori în campionat și acum în cupă. Accesul în careul de ași este cu atât mai frumos, cu cât Alexandru Sabou nu a putut miza la jocul din sferturi pe serviciile a nouă jucători, convocați la loturile naționale sau accidentați: Buzle, Bera, Vujovic, Cip, Huta, Makaria, Erik Pop, Lucas Sabou și Ardelean.
Suceava a profitat de “pierderile” adversarului din această confruntare și a condus în cea mai mare parte a sfertului, chiar și la patru lungimi, 7-3 (14), însă la pauză distanța a fost de plus trei, 15-12. Diferență păstrată și o scurtă perioadă din partea secundă, 18-15 (35). De la acest scor, Minaur înscrie de trei ori consecutiv și egalează pentru prima oară în acest meci, 18-18 (40), dar nu va putea să preia și conducerea. O va face, totuși, în ultimele patru minute, 23-24 (56). Băimărenii vor avea și două goluri cu aproape două minute înainte de final, 23-25 (58.19), dar sucevenii restabilesc egalitatea în ultimul minut, 25-25 (59.36). Avem ultimul atac și Călin Căbuț ia acțiunea pe cont propriu și califică Minaurul cu un gol marcat în ultima secundă, 25-26.

• Sala Sporturilor “Dumitru Bernicu”. • Arbitri: Sebastian Mîrza / Cristian Nedelea (Cluj-Napoca). Observator FRH: Vasile Pavel (Buzău). • Aruncări de la 7 m: 6-6 (transformate 3-4; au ratat Tîrzioru, Kbilashvili, Lazurcă, respectiv Kotrc și Vujic). Minute de eliminare: 8-12 (în min. 58, Vujic a primit cartonașul roșu pentru trei eliminări).
CSU Suceava: D. Makaria (8 intervenții), Grigoraș (6 intervenții, a apărat și 2 de 7 m) – Kbilashvili 7 (3 din 7 m), Roșu 5, Tîrzioru 3, Szasz 2, Loic 2, Bologa 2, Lazurcă 1, Ștefan 1, Juverdianu 1, Lupu 1, Dascălu, Furak. Antrenor: Petre Ghervan.
CS Minaur Baia Mare: Terekhov (7 intervenții, a apărat un 7 m), Buzogany (7 intervenții, a apărat un 7 m), R. Pop – Căbuț 8, Vujic 8 (3 din 7 m), Kotrc 3, Mollino da Silva 3, Buguleț 2, Nagy 1, Csepreghi 1, Massuca Teca, Bușecan, V. Pop, Hauler. Antrenor: Alexandru Sabou.
Meciurile din sferturile de finală: CSU Suceava – CS Minaur Baia Mare 25-26; Dinamo București – CSM Focșani; Universitatea Cluj-Napoca – Steaua București; CSM Bacău – HC Dobrogea Sud Constanța (toate sâmbătă, 30 aprilie).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.