Românii consumă cozonac din aluat congelat!

0
36

Într-un cozonac găsim până la 15 aditivi alimentari! • 7 din 10 cozonaci conțin conservanți! • 8 din 10 cozonaci conțin arome sintetice! • Unul din doi cozonaci conține acid citric! • Prețul unui cozonac variază de la 5 la 85 lei! • Conținutul de cacao variază între 0,5% și 2%! • Conținutul de nucă variază între 2,5% și 20%! • Conținutul de stafide variază între 0,5% și 2%! • Conținutul de rahat variază între 2% și 4%! • Conținutul de vișine confiate variază între 1% și 3%! • Niciunul din produsele analizate nu respectă rețeta tradițională a cozonacului (făină tip 000, lapte dulce, zahăr, ouă, unt, umplutură de diferite tipuri).
Asociația Pro Consumatori a realizat un studiu privind calitatea a 43 de sortimente de cozonaci comercializate în marile lanțuri de magazine și cofetării.
În afară de făină, zahăr, drojdie, sare iodată, în „cozonacul” industrial s-au identificat următoarele ingrediente: spărtură de soia, șrot de soia, făină de soia degresată, amidon din porumb, ou praf, pudră de albuș de ou, pesmet, fibre de cartofi, morcov negru, suc de vișine, oțet din vin, făină de orz, lapte praf, gluten din grâu, margarină, ulei de palmier, ulei de rapiță, enzime, drojdie comprimată, făină de porumb, griș de grâu, ouă praf, pudră de zer, conservanți, coloranți, agenți de îngroșare, agenți de umezire, emulsifianți, corectori de aciditate, stabilizatori.
În cele 43 de produse analizate s-au identificat 30 de aditivi alimentari.
„Cozonacul industrial este un produs care, în cele mai multe situații, nu mai are nimic din gustul și savoarea cozonacului tradițional. În compoziția acestuia există ingrediente care au denaturat rețeta” – a precizat conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC România.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.