Accidentele de muncă mortale, în scădere accentuată

0
38

În timp ce la nivel naţional se observă o uşoară creştere a numărului de accidente de muncă mortale, în Maramureş e un trend descendent. În plus, dacă până acum, Maramureşul era dat ca exemplu negativ, figurând în topul judeţelor care au înregistrat printre cele mai multe accidente de muncă mortale, în 2021 au fost semnalate doar două astfel de situaţii. Evenimentele nefericite s-au produs în agricultură şi în activităţile de transport şi depozitare.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş a înregistrat anul trecut 159 de accidente de muncă, din care 157 s-au soldat cu incapacitate temporară de muncă. Cele mai multe accidente au fost semnalate în industria prelucrătoare, respectiv 111 cazuri în care muncitorii au avut de suferit la locul de muncă. În construcţii au fost 14 acidente de muncă, în activitatea de transport şi depozitare, 10 astfel de situaţii şi în agricultură, silvicultură şi piscicultură, 7 accidente de muncă.
Nu au lipsit incidentele de la locul de muncă în domenii precum: industria extractivă, distribuţia apei, salubritate, comerţ cu ridicata şi amănunţul, repararea autovehiculelor, administraţia publică şi apărare, învăţământ, sănătate şi asistenţă socială, aici au fost constatate cele mai puţine cazuri de accidentare.
Statisticile mai indică faptul că din punctul de vedere al vârstei persoanelor accidentate, persoanele cu vârsta cuprinsă între 50-60 de ani deţin ponderea cea mai mare, de 27,1%, urmate de persoanele cu vârsta cuprinsă 40-50 de ani.
Din analiza accidentelor de muncă în anul 2021, din punctul de vedere al vechimii la locul de muncă al accidentaţilor, mai reiese că 72,7% erau persoane cu vechime de până la 5 ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.