Sprijin financiar pentru susţinerea fermierilor

0
9

APIA informează potențialii beneficiari că până la data de 12 mai, inclusiv, se depun cereri de solicitare pentru mai multe scheme de ajutor de stat.
Acestea sunt:
• Schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin
• Schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul suin
• Schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul avicol.
Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 453.899.000 lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2022 şi este repartizată astfel:
– 170.250.000 lei pentru sectorul bovine
– 167.649.000 lei pentru sectorul suine
– 116.000.000 lei pentru sectorul avicol.
Cererile de solicitare a ajutorului de stat și documentele justificative se vor depune în funcţie de tipul de ajutor de stat solicitat la:
a) Centrele APIA pe raza cărora au sediul social sau îşi au domiciliul, ori unde au depus cererea unică de plată în anul 2021, în cazul ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin
b) Centrele APIA pe raza cărora îşi au sediul social sau unde au depus cererea de solicitare pentru măsura 14 – Bunăstarea animalelor – pachetul a) – Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor, din cadrul PNDR 2014-2020, în anul 2021, în cazul ajutorului de stat pentru susținerea activită­ții crescătorilor din sectorul suin
c) Centrele APIA pe raza cărora îşi au sediul social sau la centrul judeţean al APIA unde au depus cererea de solicitare pentru măsura 14 – Bunăstarea animalelor – pachetul b) – Păsări, din cadrul PNDR 2014-2020, în anul 2021, în cazul ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul avicol.
Cererile de solicitare a ajutorului de stat se pot transmite şi prin poștă, cu condiția asumării prin semnătură de către beneficiar/reprezentant legal pe fiecare pagină a documentului transmis.
Valoarea totală a ajutorului, ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar, nu poate depăşi echivalentul în lei a 290.000 euro, la cursul de schimb stabilit de BNR, valabil la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 51/2022.
Plata ajutorului de stat se efectuează până în 30 iunie 2022. Nu se acordă plăţi ulteriore, dacă se constată că acestea nu s-au efectuat dintr-o cauză imputabilă beneficiarului, respectiv nedeclararea unui cont valid la APIA.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.