Dora Ivasuc, 5 medalii de aur la europene

0
28

• România, pentru prima oară în istorie, Campioană Europeană •

Campionatul European de Taekwon-do ITF a fost organizat în Porec – Croația, în perioada 26 aprilie – 1 mai. La acest Campionat European s-a scris o filă frumoasă în istoria sportului românesc și a disciplinei Taekwon-do ITF din România!
După 5 zile de competiție, s-a reușit obținerea a 13 medalii de aur, 7 de argint și 16 de bronz. De asemenea, România s-a clasat pe primul loc în Europa la juniori, junioare și seniori, iar cea mai bună junioară la probele individuale provine tot din țara noastră, mai exact de la CS Știința-Dragonul Baia Mare.
De la CS Știința-Dragonul Baia Mare au participat 4 sportivi – Cosmin Zetea, Dora Ivasuc, Cristian Popa și Rareș Ștețco, precum și antrenorul emerit Dan Goron 6 dan, în calitate de antrenor al lotului național. Sportivi care s-au comportat extraordinar, în special Dora Ivasuc, sportivă care a cucerit 6 medalii.

Rezultatele obținute de către dragonii băimăreni:
• Dora Ivasuc – cea mai bună junioară din Europa; medalie de aur și campioană europeană la tehnici speciale individual junior 1; medalie de aur și campioană europeană la tull individual 2 dan junioare 1; medalie de aur și campioană europeană la tull echipa junioare 1; medalie de aur și campioană europeană la luptă echipa junioare 1; medalie de argint și vicecampioană europeană la tehnici speciale echipa junioare 1;
• Cosmin Zetea – medalie de aur și campion european la proba spargere forță echipa seniori; medalie de bronz (locul 3) la proba spargere forță individual seniori
• Cristian Popa – locul 5 la proba de luptă individual seniori (57 kg).
Atât prin prisma medaliilor cucerite de sportivii băimăreni, cât și a celorlalți componenți din delegație, România a devenit pentru prima dată Campioană Europeană la Taekwon-do ITF. 36 de medalii a cucerit delegația României, suficiente pentru ca țara noastră să fie propulsată pe prima poziție în clasamentul general, în detrimentul unor țări mult mai bine cotate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.