PS Vasile: Vă invit la rugăciune și să continuați cu încredere practica religioasă

0
26

Dragi credincioși, 
Dragi cititori ai ziarului Graiul Maramureșului,
În aceste momente de mari provocări, cauzate de pandemia prin care am trecut și de efectele războiului de lângă noi, vă îndemn părintește să ne apropiem unii de alții, să colaborăm mai bine, să ne îndreptăm atenția spre esențial.
Pentru noi, creștinii, este foarte important modul în care ne trăim viața, ce facem noi aici și acum spre a ne câștiga Cerul, viața veșnică.
Pentru a nu pierde reperul vieții noastre și a rămâne ancorați în Dumnezeu, vă invit să continuați cu încredere practica religioasă, participarea la Sfânta Liturghie, trăind timpul acesta de nesiguranță și provocare cu un optimism activ și speranța de mai bine, practicând rugăciunea și caritatea, ajutând aproapele.
Sfânta Liturghie și Sfintele Taine sunt adevărate daruri cerești, adevărată hrană pentru a trăi în credință. Sufletul omului se revigorează în lumina harului, fapt care se reflectă fie în viața sa, fie în comunitatea în care trăiește. Comunitatea parohială este reperul creștinului și este locul în care relațiile dintre credincioși se reînnoiesc în mod continuu, pentru a întări comuniunea cu Cel ce stă în mijlocul lor, Hristos Domnul. Participarea la Sfânta Liturghie nu este un act privat, ci unul comunitar, un act care face apel la implicarea în a crea relații sănătoase și solide.
Dorind să se dezvolte pe latura participării și implicării active în comunitate, Biserica Catolică a început de anul trecut Procesul Sinodal, la apelul Papei Francisc de „a merge toți creștinii împreună”. „Pentru o Biserică Sinodală. Comuniune, participare, misiune” – sunt cuvintele călăuzitoare ale tuturor acțiunilor desfășurate în Biserica Universală între anii 2021-2023. Roadele parcursului sinodal vor fi vizibile pe termen lung.
† Vasile
Episcop

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.