300 milioane euro pentru agricultură, acvacultură, piscicultură și industrie alimentară

0
50
Tractor agricultural machine cultivating field.

Guvernul a aprobat alocarea a 300 milioane euro pentru microgranturi și granturi pentru capital de lucru acordate entităților din agricultură, acvacultură, piscicultură și industrie alimentară.
Finanțarea se asigură exclusiv din fondurile europene prevăzute în planul React EU, de combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.
• Bugetul schemei de ajutor de stat este de 50 milioane euro în cazul microgranturilor și sunt estimați cel puțin 10.000 de beneficiari. Microgranturile vor fi de maximum 5.000 euro pentru microîntreprinderi, PFA, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, cu activitate în cele patru domenii.
• Bugetul schemei granturilor pentru capital de lucru este de 250 milioane euro, iar numărul estimat al beneficiarilor este tot de 10.000. Granturile vor fi de 15% din cifra de afaceri pentru IMM, dar nu mai mult de 120.000 euro.
Cheltuielile suportate vor fi, printre altele, pentru stocurile de materie primă sau achiziția de combustibil.
Deschiderea apelului de proiecte pentru microgranturi se va face în 27 mai, iar pentru granturile pentru capital de lucru va avea loc în 26 mai.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.