Elevi din Cavnic, la activități digitale în Italia

0
102

Patru elevi – Bud Alida, Cristea Ionuț, Dul Alexandra, Herța Daria – și doi profesori – Brana Cristiana și Petric Beatrix – de la Colegiul Economic “Pintea Viteazul” Cavnic au participat recent, în Italia, la Teramo, la o nouă activitate de învățare transnațională cuprinsă în agenda proiectului “Code yourself into English”, parteneriat strategic Erasmus+, finanțat de Comisia Europeană.
Pe durata derulării mobilității, elevi și profesori din țările partenere au luat parte la activități integrative pentru participanți, inclusiv o lecție de limba italiană. Atelierele de lucru au cuprins sesiuni de training concentrate pe: MIT App Inventor, HTML, robotică, utilizare imprimante 3D, utilizare drone, Learning Apps, Lego Minecraft, Codey Rocky.
O expoziție cu toate jocurile realizate de elevi pe parcursul derulării proiectului a fost organizată spre finalul activității de învățare transnațională, evaluarea fiind realizată de experți în domeniu.
Participanții au bifat și o vizită de documentare la studioul de filme Cinecitta din Roma.
“Implementarea proiectului “Code yourself into English” a continuat cu o nouă activitate de învățare transnațională, în minunatul oraș Teramo din regiunea Abruzzo, Italia. Îmbinarea stranie, dar perfectă a atmosferei antice a locurilor cu tematică modernă a proiectului a contribuit la complexitatea experienței trăite. Astfel, elevii noștri au avut ocazia să participe la o expoziție despre istoria instrumentelor IT, la ateliere digitale bazate pe programare, dar și să viziteze unul dintre cele mai mari studiouri de film din lume, Cinecitta din Roma. Prin urmare, cele cinci zile au reprezentat o împletire a activităților digitale cu descoperirea unor ținuturi cu o puternică încărcătură istorică, un muzeu în aer liber, dezvăluit cu ajutorul partenerilor școlii italiene cu care instituția noastră a legat o strânsă prietenie”, a punctat prof. Cristiana Brana.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.