9 -13 mai • Săptămâna Europeană a Sănătății Mintale

0
22

Săptămâna Europeană a Sănătății Mintale este o inițiativă în care sunt implicate țările europene cu scopul de a atrage atenția asupra importanței sănătății mintale în viețile noastre de zi cu zi.
„Vorbește despre sănătatea mintală” este tema principală de anul acesta, organizatorii îndemnând oamenii să discute despre sănătatea mintală și problemele de sănătate mintală sub deviza „E ok să nu fii ok.”
A vorbi despre ceva ce ne îngrijorează sau deranjează, a împărtăși cu cineva problemele noastre ne scade gradul de disconfort și creează în jurul nostru o comunitate de sprijin. Sprijinul social este o componentă deosebit de importantă a rezilienței oamenilor în fața factorilor de stres. Iată de ce tema de anul acesta a Săptămânii Europene a Sănătății Mondiale este atât de importantă pentru reducerea stigmatului social asociat problemelor de sănătate mintală.
De această dată accentul este pus pe tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani. Datele furnizate de Mental Health Europe arată că problemele de sănătate mintală cu care se confruntă tinerii din Europa au crescut în anii 2020 și 2021. Astfel, 9 milioane de tineri se confruntă astăzi cu probleme de sănătate mintală.
Este important să fie crescută accesibilitatea la serviciile de sănătate mintală, astfel încât accesul să fie uniform pentru toată lumea. De asemenea, este important să fie conștientizată populația generală asupra sănătății mintale a tinerilor, precum și nivelul de educare a specialiștilor în această direcție.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.